ORANGE IS THE NEW BLACK

orange-is-the-new-black-52e7a57275fd3

Sinds zaterdag kijk ik deze serie. Ik zou om 2 uur naar Jiska gaan en ik had nog een uur vrij ofzo, dus ik wilde een serie kijken. Ik zag al vaker wat fragmenten voorbij komen op tumblr, en meestal moest ik erom lachen. Daarom had ik me ook voorgenomen om deze serie te gaan kijken, hij leek me gewoon erg goed. Ik ben nu geloof ik bij aflevering zes of zeven, en het is zoooo verslavend. Als ik gisteren gewoon tijd had, had ik het de hele dag gekeken. Vandaag kan ik denk ik nog wel een aflevering kijken. Misschien is het slim om uit te leggen waar het over gaat…

Piper Chapman (Taylor Schilling) , de hoofdpersoon, is veroordeeld voor 15 maanden cel omdat ze met haar ex Alex had meegewerkt aan internationale drugssmokkel. Dat was trouwens al iets van 10 jaar geleden, dus Piper was al helemaal veranderd én verloofd met Larry Bloom (Jason Biggs uit American Pie).  Dat vind ik trouwens best wel een raar ding uit de serie: Er wordt de hele tijd gezegd dat ze lesbisch was, en nu niet meer. Maar dan ben je toch gewoon bi!? Maar ja, ze komt dus in de gevangenis en de serie gaat over haar leven in de gevangenis op een grappige maar soms ook shockerende manier. Ze maakt bijvoorbeeld heel snel al vijanden en haar ex, Alex (Laura Prepon), loopt ook in die gevangenis rond. Oh, en je hebt ook nog zo’n bewaker, lol hij wordt ook wel the pornstache genoemd. Want hij heeft een snor. Oke. Maar hij is een vieze man, dat zie je ook goed in de serie.

pablo_schrieber

Eigenlijk ben ik altijd geïnteresseerd geweest in dingen met gevangenissen. Geen idee waarom. Ik weet nog dat ik vroeger op de basisschool zo’n boek had, en het ging over de gevangenis en dan kon je naar allemaal plaatjes kijken enzo, en het was gewoon leuk. Ik vond het altijd leuk om Buch In De Bajes te kijken, misschien komt het omdat alle mensen in een gevangenis een echt verhaal hebben. Ze hebben allemaal hele heftige dingen meegemaakt. Maar misschien praat ik gewoon poep, ik weet niet waarom ik er zo geboeid in ben. lol geboeid.

Maar ja, ik kijk de serie online, gewoon op internet. En dat lukt prima. Ik raad hem erg aan, zeker nu in de vakantie, het is een goede tijd om series te kijken. Je kunt natuurlijk ook een leven hebben en naar buiten gaan ofzo, maar ja. Komt nog wel. Als je hem ook kijkt of gaat kijken, vertel dan even wat je ervan vindt! Ik ben benieuwd. Verder hou ik van jullie, het leven is mooi.

Love, Christa

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s